- QELLIMI I KRIJIMIT -- QELLIMI I KRIJIMIT -   
 
- Qellimi kryesor i krijimit te njeriut eshte  Adhurimi i Allahut.
- Allahu ne kur'an thote :
- Une nuk i Krijova njerezit dhe xhinet per tjeter , per veq qe te me adhurojn. "Dharijat. - ( 56 - ajet kur'anor).
- Adhurim ka kuptimin e bindjes se plot ndaj urdherave te Allahut.
- Ne kur'an fjala adhurim eshte ibadet .
- Qdo gje qe ne e bejm arrihet me ibadet, nese at e bejm per hir te Allahut .
- Ai nuk detyron me forc per t'iu bindur, sepse Ai do qe te na sprovoj .
- Dhe pas kesaj sprove do te vije dita kur do te shperblehemi apo do te ndeshkohemi per at qe kemi bere gjat jetes  tone ne kete bote .
- Ne mund te fitojm shperblimin nese i bindemi dhe e Adhurojm Allahun .
- Qellimi yn ne jete eshte te kenaqim Allahun ndermjet ibadetit .
- Thelbi i ibadetit eshte dashuria dhe respekti i Allahut , si dhe duke zbatuar ne perpikmeri urdherat ndaj Allahut .
- Ibadeti eshte rruga per te arritur suksesin dhe lumturin ne jeten e pas vdekjes .

 

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 333890 visitors (1201234 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free