Nata e madhe e Kadrit

  Kur’an: 
 1. “Ne e zbritëm atë (Kur’anin) në natën e Kadrit.
 2. E ç’të bëri ty të dijsh se ç’është nata e Kadrit?
 
3. Nata e Kadrit është me e rëndësishme se një mijë muaj!
 4. Me lejen e Zotit të tyre në (atë natë) të zbresin engjëjt dhe shpirti      (Xhibrili) për secilën çështje.
 5. Ajo (që përcakton Zoti) është paqë deri në agim të mëngjesit.”
                                                                                              (Suretu El Kadr)

Hadith:
Ebu Hurejre r.a. tregon se Pjegamberi, sal-all-llahu alejhi ve selem, ka thënë: “Kush falet natën e Kadrit, duke qenë i bindur në besim islam dhe ka qëllim të sinqertë, do t’i falen gabimet e tij të mëparshme.”  
                                                                                                 (Muttefekun alejhi)

Aishja r.anha, ka thënë se Pjegamberi, sal-all-llahu alejhi ve selem, në dhjetë ditët e fundit të Ramazanit bënte itikaf në xhami, mbyllej në të dhe thoshte: “Lypeni natën e Kadrit në dhjetë ditët e fundit Ramazanit.”

                                                                                                 
(Muttefekun alejhi)

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 333890 visitors (1201230 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free