'' i verbëri ''

'' i verbëri ''

 

Nënë

qfarë forme ka qielli ?

qka është drita ?

qka është hëna ?

 

Me bukurinë që fletë

dhe nuk shoh gjurmë të saj

a është kjo botë krejt errësire e vazhdueshme

 

Oh nënë

më jëp dorën t'më largohet kjo vetmi

kur ec trembem se do të ndalem

ne dritë apo në errësirë

 

Nuk eci mirë

pa mar parasysh se rruga është ë shkurtër ose e gjatë

kamë frikë se do të përballem me rrezikun kur ec

dhe nuk mund t'i dalloj rrugët me gropa apo te rrafshta

 

Shikimi im është i vogel

si duken sendet ?

një i ri vrapon ... luan ...dhe kënaqen me lehtësi

dhe unë jamë i verbër ... i pa aftë ...duke qëndruar në shtëpi

Allahu është i dashur ndaj meje dhe me qliron nga dhimjet

 

 

nga Al-afasy perkthimi shqip.

 

 

Selamun alejkum te dashur vellezer dhe motra te nderuara, kto fjal dalin prej ne zemre e të verberit sepse keshtu eshte per të , keshtu ndihet ai .

Por ne tash ta krahasojm veten ton me ket lloj te njerzve qe nuk shohin bukurit e Allahut e madje as trupin e vet smund ta sheh pos ta prek e as prind e vet smund ti njeh se kush jane dhe si duken.

Subhanallah , ndoshta deri tash je ankuar per ndonje gjë por vallah nese krahasomi me ket lloj te njerzve nuk kemi arsye te ankomi sepse  mos po e teprojm e mund te na sprovoj Allahu edhe me keq se ky !.

keshill ?

O robi i Allahut mos u anko kur je i qet dhe nuk ke dhimbje dhe je plot gezim e as mos e tepro ,

por je gjithnje behu falenderus i te mirave te Allahut qka i ke ne trup dhe ne familje...

 e

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 331380 visitors (1194884 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free