''gjerat qe e prishin agjerimin''

''gjerat qe e prishin agjerimin''
 
 
1.  ngrenja , pirja , mardheniet intime , (edhe nese nuk ejakulon) nese behen me qellim.
2. vjellja me qellim, edhe nese eshte ne sasi te vogel.
3. hajdi (menstruacionet) dhe nifasi (lehonia) te grat.
4. nxitja me qellim te ejakulimit (masturbimi).
5. percjellja ne fyt e guraleceve te vegjel apo parat  e metalta .
6. pastrimi i veshkave (ne dializ ).
7. ineksionet qe permbajn materie ushqyese dhe infuzionet.
8. marrja dhe dhenja e gjakut.
9. dezertimi (ridetu).
 
           ''gjerat qe nuk e prishin agjerimin''
 
1. marrja e ushqimit dhe pijeveme harres apo perdhunuesit me dhune.
2. barnat qe perdoren ne sy ne vesh , heqja e dhembit dhe pastrimi i saj .
3. ineksionet jo ushqyese (penicilina ,vaksinat ) por me se miri eshte te merren mas iftarit.
4. percjellja ne fyt e pershtymes apo e pluhurit te rruges apo e miellit .
5. gazrat qe perdor i semuri (prej frymemarrjes ) per lehtesimin e frymemarrjes .
6. dhenia e gjakut ne sasi te vogel per analiz mjeksore.
7. perdorimi i tabletave nen gjuhe.
8. perdorimi i ilaqit per pastrimin e fytit, (nese nuk percillet ne fyt).
9. pastrimi i vesheve , i trupit gjat dites , pikat qe perdoren per hund( me kusht qe te mos depertojne ne fyt ).
10. kontrollimi mjeksor me aparate te ndryshme qe behet ne stomak dhe ne fushen e gjinekologjis.
11. pastrimi i dhembeve me misvak apo me brush (por dueht patur kujdesqe te mos depertoj ne fyt ).
12. hedhja e ujit ne koke ne rast se ka temperatur ,apo shperlarja e gojes .
13. nese eshte xhunub , mund te lahet dhe te vazhdoj agjerimin.
14. perdorimi i ererave dhe i parfumeve.
15. dhenia gji femijes.
16. futja e ujit ne goj dhe hund gjat marrjes se abdesit , duke pasur kujdes qe te mos percillet ne fyt.
17.dhembjet e pakta te kokes, flama , kollitjet e lehta.
18. shijimi i ushqimit me maje te gjuhes.
19. putja , perkdhelja, perqafimi i gruas me kusht te permbajtjes qe te mos shkaktohet ejakulimi.
20. pergojimi , rrena, shpifja, mbratja e fjaleve( por keto e pakesojn vleren e agjerimit).
 
 
                ''arsyet qe e lejojn prishjen e agjerimit''
1. semundja.
2. udhetimi.
3. gruaja shtatzene , nese friksohetper veten dhe per femijen qe e ka ne bark.
4. gruaja gjidhenese , nese friksohet per veten dhe per femijen .
5. pergaditja per luft per ta ngritur fjalen e Allahut te Lartesuar.
6. ne rast te shpetimit te ndo kujt nga uji apo zjarri .
 
Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 333890 visitors (1201250 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free