UDHËTIMI PËR NË XHENET

Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Meshirëbëresit!

 

 

UDHËTIMI PËR NË XHENET

 

1. Dokumenti i udhëtimit:

 

PASAPORTË NATYRALE ME KËTO TË DHËNA

FILOZOFIA PA NDIHMEN E FESE ESHTE SHTERPE

 

 

Emri

Biri Ademit

Shtetësia

Dheu

Adresa

Planeta Tokë

 

b.        Lloji i vizës që duhet t'a siguroni:

 

Shahadetin - (Dëshminë se nuk ka Hyjni tjetër përveç All'llahut dhe se Muhammedi është robi dhe i Dërguari i Tij

 

2.     Sqarime rreth udhëtimit:

 

Pikë nisja

Kjo botë

Pikë arritja

Bota e amshueshme (AHIRETI)

Orari i fluturimit

"Asnjë shpirt nuk e di se ç'do e pret  nesër dhe, asnjë shpirt nuk e di se në ç'vend do të vdesë"

Orari i aterrimit

" Agonia e vdekjes vjen me të vërtetën (shfaqjes së sëmundjes), kjo është ajo prej së cilës vazhdimisht ke ikur"

  

3.     Gjërat e domosdoshme për udhëtim:

 

Shqiptimi i shehadetit, punët e mira si: si namazi, agjërimi, respektimi i prindërve, përkrhaja e të vobektëve, vizita ndaj të sëmurit, buzëqeshja vëllaut tuaj, lutjet e fëmiut të edukuar, dituria e dobishme, sadakaja e rrjedhshme.

   

4.     Rregullat e udhëtimit:

 

Udhëtarët e nderuar obligohen t'i përcjellin udhëzimet e theksuara në Kur'an, dhe udhëzimet e Muhammedit s.a.v.s.

 

5.     Për udhëzime më të hollësishme:

 

Përmbajuni udhëzimeve të atyre që janë të udhëzuar më herët sipas Kur'anit dhe Hadithit të Pejgamberit s.a.v.s.

       

6.     Mbushja e formularëve:

         

Pas arritjes atje, autoritetet e AHIRETIT na jepin formularë ku do të figurojnë disa pyetje në të cilat duhet përgjigjur:

 

Pyetje:          Cili është Zoti yt ? 

Përgjigje:     All'llahu, është Zoti im.

 

Pyetje:          Cila është feja yte ?

Përgjigje:     Islami, është feja ime.

 

Pyetje:          Cili është Pejgamberi yt ?

Përgjigje:     Muhammedi s.a.v.s., është pejgamberi im.

 

Pyetje:          Cili ësht libri yt ?

Përgjigje:     Kur'ani, është libri im.

 

Pyetje :         Cila është kibla yte ?

Përgjigje:     Qabja, është kibla ime.

 

Pyetje :         Kush janë vëllezërit e tu ?

Përgjigje:      Besimtarët musliman, janë vëllezërit e mi.

      

7.     Informatë e rëndësishme:

 

Lejohet peshë më e madhe se sa është paraparë në valixhe vetëm nëse e keni të mbushur (stërmbushur) me punë të mira.

Kontaktimi falas, kurse pyetjet mund t'i parashtroni drejtëpërdrejtë. Nuk keni nevojë për t'a vërtetuar rezervimin, ai është i sigurtë për mbarë njerëzimin ndër gjitha gjeneratat.

Me shpresa se ky organizim do t'ju kënaqë kurse pushimin e keni të përhershëm!

 

Ju urojmë këtë fat të mirë,   Zoti  na mundësoftë!

 

e new page
Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 331374 visitors (1194766 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free