"CILESIT E MIRA DHE TE KEQIJA"

"CILESIT E MIRA DHE TE KEQIJA"

 
Nje dit e pyeti hazreti Llukman Hakimin per keto gjera :

- Obabai im i dashur ? cila eshte cilesia e mire e nje njeriu ?

- Feja , - u pergjigj ai .

- Po te jene dy cilesi ?

- Feja dhe pasuria.

- Po te jene tri cilesi ?

- Feja , pasuria dhe turpi.

- Po te jene kater cilesi ?

- Feja , pasuria , turpi , dhe edukata e mire .

- Po te jene pese cilesi ?

- Feja , pasuria ,turpi ,edukata e mire dhe dordhenia .

- Po te jene gjasht cilesi ?

     - O biri im nese nje njeri i ka keto pes cilesi , ai njeri eshte nga njerzit e afert , te devotshem , te dashur te Allahu dhe largohet nga shejtani .

        - Babai im i dashur cilat jane me te keqija te nje njeriu :

 

  - Cilesia me e keqe eshte kufri .

  - Po te jene dy cilesi ?

  - Kufri dhe menjemadhesia .

  - Po te jene tri cilesi ?

  - Kufri,menejmadhesia dhe mosmirnjohja .

  - Po te jene keter cilesi ?

  - Kufri , menjemadhesia , mosmirnjohja dhe koprracia .

  - Po te jene pes cilesi ?

  - Kufri,menjemadhesia , mosmirnjohja , koprracia dhe morali i keq .

  - Po te jene gjashte cilesi ?

         - O biri im , kushdi qe i ka keto pes cilesi te keqija , ai eshte larg Allahut te Madheruar .

 

       Allahu na beft qe ne ti kemi keto pes cilesit e para te mira dhe Allahu qoft i kenaqur me ne pergjithmon dhe mos na largoft nga Rahmeti i Tij kurr.

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 333891 visitors (1201309 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free