Nata e madhe e Beratit

     Nata e madhe e Beratit
 
 
 
 
Te shtunen, eshte nata e Beratit. Fjala "BERAT" dmth "falje, lirim, largim" nga mekatet. Ne kete nate Allahu shume njerez i fal. Ne kete nate, sipas disa komentatoreve te Kur`anit, Kur`ani ka zbritur ne qiellin e kesaj dunjaje, kurse ne naten e Kadrit ka filluar t`i zbritet Muhammedit a.s.

“Ha.Mim. Pasha librin sqarues (të së drejtës nga e kota)! Ne e zbritëm atë në një natë të bekuar. Vërtet që Ne gjithnjë po këshillojmë. Në atë natë zgjidhet çdo çështje në mënyrë të prerë” (ed-Duhan:1-4)

Pra, eshte mire qe kush mundet, le ta agjeroj kete dite (pra diten e diel), kurse naten te bej ibadet, sepse zbret Zoti ne qiellin e kesaj bote, dhe thote: A ka kush qe kerkon dicka nga Une, e Une t`i jap, a ka kush qe kerkon furnizim, e Une t`a furnizoj..... keshtu vazhdon deri ne mengjes te dites tjeter...

Sipas disa haditheve te Muhammedit a.s. Allahu i fal te gjithe njerezimin, pos disa grupeve qe i ka cekur ne hadith Muhammedi a.s., a ata jane:

“Ne naten e Beratit Zoti ua fal gabimet te gjithe muslimaneve, pervec atij qe ben shrik, atij qe merret me magji, atij qe fut urrejtje e armiqesi, atij qe i nderpret lidhjet farefisnore, ate qe nuk i respekton prinderit, ate qe eshte dhene pas alkoolit, ate qe ben prostitucion"

Musliman te ndershem, le te sherbej kjo nate qe ne t`i pastrojme zemrat tona nga cdo semundje, le t`i pastrojme shpirterat tane nga gjerat e keqija dhe nga mekatet ne pergjithesi. Te largohemi nga dukurit negative, ta pastrojme moralin tone, te sillemi mire me te gjithe, t`i lutemi Krijuesit qe te naj fal mekatet tona, qofshin ato te medha apo te vogla, sepse kete nate Allahu e beri qe ne t`i lutemi Atij edhe me shume se ditet tjera.
Le te sherbej pra kjo nate qe ne edhe me shume t`i kthehemi asaj se pse jemi krijuar, le t`i kthehemi te vertetes, le te bashkohemi ne mes vete, le ta largojme armiqesine tone nga zemra....

Pra, URIME KJO NATE, Allahu na perforcofte ne rrugen e Tij!

 
 

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 331380 visitors (1194892 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free