Shenjat e kijametit '' KJAMETIT ''

Shenjat e kijametit '' KJAMETIT '' 
Transmetohet nga Aliu(All-llahu qoft I knaqur me te) se Muhammedi(alejhis-selam) ka then:

"Shenjat e afrimit te Kjametit jane : kur njerzit i braktisin namazet (nuk I falin) ; humbin
Emanetin (besnikerin) ; zhyten ne mekate te madha dhe hane kamaten ; marrin ryshfetin ;
ngritin lart ndertesa ; ndjekin epshet e tyre ; shesin fene per kete bote ; Kur’anin e shendrrojn ne muzike ; lekurat e egersirave I bejn kolltuqe ; xhamit i bejn rruge(nuk hyn per t’u falur ne to,sikurse eshte rasti ne kohen tone) ; veshin mendafshin ; shtohet mizoria ; perhapet prostitucioni ; shkurorizimi behet shum i lehte ; I besohet trathtarit e nuk I besohet besnikut ; shiu pakesohet
femija behet demsjelles ; udheheqesit degjenerohen ; ministrat behen genjeshtar ; besniket behen trathtare ; te diturit behen mizore ; pakesohen dijetaret ; shtohen lexuesit (kurrat) ; pakesohen fukahate( njohesit e forte te fese) ; zbukurohen mus’hafet dhe xhamite ; lartesohen minbaret ;
prishen zemret ; ftohen kengteret(qe te kendojn ne raste te ndryshme ) ; lejohet muzika dhe
instrumentet ; konsumohet alkooli ; nuk praktikohen ligjet e sheriatit ; pakesohen muajt(siq duket
eshte per qellim udhetimi I shpejt ne nje vend te larget) ; prishen mareveshjet ; gruja e shoqron
burrin ne tregti ; grat shalojne kuajt(me siguri ketu eshte per qellime mjeti transportues qfardo
qofte ai) ; grate behen si burrat e burrat si grate ; nuk betohen me ne Zotin ; deshmon njeriu
pa qene deshmitere fare (ndoshta ka per qellim te arriturrat shkencore ne kriminalistike) ; zekati
behet gjobe (tatim) ; kurse emaneti behet fitim ; burri i nenshtrohet gruas se tij ; nuk rrespektohet
nena ; interesohet babai ; udheheqjet shendrrohen ne trashigimi ; te fundit e ketij umeti shajn te
paret e tij ; shtohen forcat e rendit(Policet) ; injorantet hipin ne minbare(per te ligjeruar) ; burrat veshin kurora ; rruget ngushtohen (siq eshte rasti ne vendet tona) ; ndertesat lartesohen ; burrat u afrohen burrave(homosexualet)dhe grate grave ; shtohen kshilluesit e minbareve tujea ; dijetaret tuaj u mbeshteten udheheqsavetuaj ; ua lejojne harmin e ua ndalojn hallallin dhe gjykojt sipas deshires se tyre ; dijtarettuaj mesojne diturine qe marrin dinarin e dirhremin ; Kur’anin do ta beni tregti ; nuk do ta jepni hakun e All-llahut nga pasuria e juaj ; pasurite tuja do ti marrin me te kqinjet ne mesin tuaj; do ti nderpreni maredheniet farefisnore ; alkoolin do ta perdorni ne klubet tuaja ; do te luani bixhoz ;
do te beheni mendjemedhenje ; do te merrni me kenge e me muzike ; atyre qe kane nevoj per zekatin tuaj do t’ua ndaloni ate dhe do ta nmerrni ate (zekatin)si gjobe ; do te vritet I pafajshmi qe te hidhrohet shumica me vrasjen e tij ; deshirat tuaja do te ndryshojn ; dhenia do te mbetet roberve dhe
njerzeve te thjeshte ; do te behen mashtrime ne kandar dhe ceshtjet tuja (pushtetin) do ti marrin
persiper mendjelehtet. (Ky hadith transmetohet nga Ed-Dejiemiu)
EDHE DHEJTË SHENJAT E MEDHA TE KIJAMETIT TE PASARDHURA
Transmetohet , ne nje hadith , nga Muslimi dhe Hudhejfe,se ky tha:Erdhi Mhammedi alejhis-selam te ne , derisa ne po perkujtonim njeri-tjetrin(keshillonim), e na tha : C’jeni duke perkujtuar?" Thme: Po perkujrojme
Kjametin.Tha ai: "Ai nuk do te ndodh para se te shihni dhjet shenja "E i permendi ato: 
TYMI,
DEXHXHALLI,
SHTAZA
, LINDJA E DJELLIT NGA PERENDIMI
 , ZBRITJA E ISAUT alejhis-selam ,
 JE’XHUXHET DHE ME’XHUXHËT ,
TRI SHAFITJE (e tokes) :
 NJË NË LINDJE ,
NJË NE PERËNDIM, DHE NJË NË GADISHULLIN ARABIK NDERSA E FUNDIT NGA ATO
 : ZJARRI QË DEL NGA JEMENI I CILI I DËBON
NJERËZIT NË VENDBANIMIN E TYRE.

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 333890 visitors (1201221 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free