ME KESHILLO !
                      ME KESHILLO !

          - Nje njeri tek Ibrahim iben Etemi (Allahu qoft i kenaqur me te) dhe i thot : O ebu is'hak ( eshte fjala per Ibrahim iben Etemin) un jame duke e shkaterruar veten me mekate prandaj me keshillo me diqka qe do te ma terheq verejtjen  dhe do te me shpetoj .

          - Ibrahimi i thote : nese i pranon 5 gjera dhe arrin t'i pervetsosh , nuk do te bej dem me asnje mekat .

          - Ai tha : me trego cilat jane o Ebu is'hak .

          - Ibrahimi tha : e para eshte se kur te deshirosh te besh mekat ndaj Allahut mos ha nga ajo qe te furnizon Ai .

          - Ai u pergjigj : e ku te ha , kur qdo gje ne kete tok eshte nga furnizimi i Tij .

          - Ibrahimi i tha : a po te duket ty e mire te hash nga rrizku i Tij dhe te besh mekat ndaj Tij .

          - Ai tha:  jo me trego te dyten .

          - Ibrahimi i tha : kur te deshirosh te besh mekat ndaj Tij mos bano ne vendbanimet e Tij .

          - Ai tha : kjo eshte me e rende se para , ku te banoj pra ?!. 

        - Ibrahimi i tha : a po te duket e mire ty qe te hash nga rrizku i Tij dhe te banosh ne vendbanimet e Tij , kurse ti te besh mekat ndaj Tij .

          - Ai u pergjigj jo : me trego et treten ?

          - Ibrahimi i tha : kur te deshirosh te besh mekat ndaj Tij , te hash nga ushqimi i Tij , dhe te banosh ne vendbanimet e Tij ,ateher shiko te ggjesh ndonje vend ku nuk do te kete mundesi te shoh askush dhe aty bej mekat ndaj Tij .

          - Ai u pergjigj : qfar eshte kjo qe thua ,o Ibrahim, Allahu i Lartesuar shikon qdo fshehtesi .

          - Ibrahimi i tha : a po  te duket ty e mire te hash nga rrizku i Tij dhe te banosh ne vendbanimet e Tij .

          - Ai  tha : jo me trego te katerten ?

          - Ibrahimi i tha : kur te vij Engjulli i vdekjes per te ta marr shpirtin i thuaj me jep koh derisa te pendohem me nje pendim te sinqert dhe te bej vepra te mira .

          - Ai thote : kete nuk e pranon nga un .

          - Ibrahimi i tha : nuk arrite ta largosh vdekjen nga vetja per t'u penduar dhe je i bindur qe kur te vije ajo nuk mund te vonohet ,si ke shpres se do te arrish shpetim ?

          - Ai thote : me trego te pesten ?

          - Ibrahimi thote : kur te vijne (diten e xhykimit) engjejt e xhehenemit(zebanijetu) qe te marrin ty ne zjarr ti mos shko me ta ! .

          - Ai thot : Ata nuk do te me len mu dhe nuk do te pranojne .

          - Ibrahimi i  thote : e si shpreson ne shpetim pra ?

          - Ai thote : o Ibrahim me mjaftoi , me mjaftoi , kerkoj Meshir nga Allahu i Lartesuar dhe pendim .

 

Pas kesaj ai vazhdoi me kete pendim dhe u be adhurues i mire , u largua nga mekatet derisa u largua nga kjo bote .

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 331381 visitors (1194904 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free