Mendjemadhesia

Kur’an

 “Mos ec mendjemadh nëpër tokë.” (el-Isra. 37)

 “Dhe, nga arrogance, mos ua kthe njerëzve fytyrën tënde dhe rrugës mo     sec kryelartë e me arrogance, se Allahu nuk e do arrogantin e lavdëraçin.” (Lukman, 18)

Hadith

   Transmetohet nga Ebu Hurejra r.s. se I Dërguari I Allahut alejhi selam ka thënë: “Me tre Allahu nuk do të flas në ditën e gjykimit, nuk do t’ua falë e as nuk do t’I mbrojë me rahmetin e Tij. Për ta është caktuar denim I rendë e I dhembshëm. Ata janë: plaku që bën zina, sunduesi që gënjen dhe I varfëri që është mendjemadh.” (Transmeton Muslimi)

 
 
 
Ebu Derdaja, (radijallahu anhu) ka thënë:

Tre veta më bëjnë të qesh ndërsa tre më bëjnë të qaj. Më bën të qeshem:

- njeriu që shpreson një jetë të gjatë, edhe pse vdekja e kërkon gjithkund;
- njeriu i cili është i pakujdesshëm, edhe pse e di se nuk do të lihet në pakujdesi;
- njeriu i cili qeshet shume, ndërsa nuk e di se a është i kënaur Krijuesi i tij me të apo jo.

Ndërsa më bëjnë të qaj:
- frika nga fundi;
- ndalja e punës, dhe
- qëndrimi para Allahut, kur njeriu do të presë që Allahu t’ia caktojë vendin ne xhenet apo ne xhehenem.
 
 
 

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 331380 visitors (1194883 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free