Denimi per ate qe ben vetvrasje

Transmetohet nga Ebu Hurejra radijallahu anhu se ka thënë i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ve selem: ”Kush kërcen nga një kodër dhe e mbytë vetën e tij, ai do të hyjë në zjarrë të  xhehennemit ku aty do të qëndrojë përgjithmonë, dhe kush pinë helm dhe e mbytë vetën e tij, ai helm do të vëhet në dorën e tij dhe do të pijë (prej tij) në zjarrë të xhehennemit ku aty  do të qëndrojë përgjithëmonë, dhe kush e mbytë  vetën e tij me hekur (thikë) ai hekur do të vëhet në dorën e tij, do ta godas me të barkun e tij në zjarr të xhehennemit ku aty do të qëndrojë përgjithmonë.“ (Transmeton Buhariu  në Sahihun e tij)

Transmetohet nga Harith bin Dehak se i Dërguari i Allahut sallahu alejhi ve selem ka thënë: ”Kush betohet në ndonjë fe vec Islamit ai është  ashtu sic ka thënë, nuk betohet biri i Ademit në atë që nuk e posedon, dhe kush e vret vetën e tij me dicka  në këtë botë do të dënohet me të në ditën e gjykimit, dhe kush e mallkon një besimtar sikur e ka vrarë atë, dhe kush e gjuan besimtarin me kufër (kush i thotë besimtarit qafir)  sikur e ka vrarë atë.“
(Transmeton Buhari në Sahihun e tij)
 
 

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 331381 visitors (1194915 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free