Vdekja ...

     VDEKJA
                                       (e vertet e jo iluzion) 
keto fjal qe do t'i cekim jane vetem pjes te Kur'anit Fisnik qe Allahu na i ka cek dhe na i ka bere me dije te shohim ne vijim :
"Ju njerez dine se jeta e kesaj bote nuk eshte tjeter vetem se loje, kalim kohe ne argetim, stoli , krenari mes jush dhe perpjekje ne shtimin e pasuris dhe te femijeve...(Hadid - 20).
 
"O ju qe keni besuar, as pasuria e juaj dhe as femijet tuaj te mos u shmangin prej adhurimit ndaj Allahut , e kush bene ashtu te tillet jane mu ata humburit. Dhe jepni nga ajo qe ne u kemi dhene juve , para se ndonjerit prej jush t'i vije vdekja e ateher te thote: O Zoti im ,perse nuk me shtyre edhe pak afatin (e vdekjes), qe te jepja lemoshe te behesha prej te mireve...!"(El Munafikun: 9 - 11). 
 
... Ku do qe te jeni vdekja do tju kap, po edhe qofshi ne keshtjella te fortifikuara". (En Nisa : 78 ). 
 
...E sikur t'i shihje mizoret kur jane ne agoni te vdekjes , e engjejt kane shtrire duart e veta (me ndeshkim) e (u thone) shpetojeni pra vetveten (nese mundeni)... (El-En'am : 93).
 
... E kur ndonjerit prej tyre i vjen vdekja ,ai thote : ,O Zoti im me kthe" (El-Muminun : 99 ).
 
... O i mjeri un qe kame lene mangu respektin ndaj Allahut dhe qe kame qen prej atyre qe talleshin!" (Ez-Zumer: 56 ).
 
... E kur ndonjerit prej tyre i vjen vdekja ,ai thote : ,O Zoti im me kthe , qe te beje vepra te mira e ta kompenzoj ate qe e leshova!" (El-Muminun 99 ).- ... Kurresesi(kthim nuk ka) e kjo eshte vetem fjale qe e thote ai".(El-Muminun :99).
 
Vdekja e Pejgamberit s.a.w.s -" Ti do te jeshe i vdekur , e edhe ata do te jene te vdekur" (Ez-Zumer :30 ).
 
"Dhe ata do te prezentohen para Zotit te rreshtuar (e u thuhet atyre) ,Na erdhet ashtu ,si ju krijuam juve per here te pare..."(El-Kehf : 48).
 
"Dhe ruajuni nje dite kur ne te ktheheni te Allahu, dhe secilit njeri i plotesohet ajo qe e ka fituar , dhe atyre nuk u behet e padrejt ". (El-Bekare:281).
 
...Dhe pergadituni me furnizim (per rruge), e furnizimi me i mireeshte devotshmeria ..." (El-Bekare:197).
 
"Thuaj ,O roberit e Mi , te cilet e keni ngarkuar me shume gabime veten tuaj , mos e humbni shpresen ndaj Meshires se Allahut , pse vertet Allahu i fale te gjitha mekatet , e Ai eshte qe fale shume dhe eshte Meshirues !".  (Ez-Zumer:53).
 
"E pse te mos pendohen dhe te kerkojn te Allahu falje , kur Allahu dihet se fale shum , dhe eshte Meshirues ?"  (El-Maide:74).
 
"O roberit e Mi te gjithe jeni te humbur perveq atije te cilin e kame udhezuar ,kerkoni udhezimin Une ju udhezoj "
 
"O biri i Ademit, sikur te me vije me mekate sa madhesia e tokes , e pastaj Me takon duke mos me shoqeruar asgje , do te pres me po aq shum falje".
"Perkufizoje veten tende me ata qe lusin Zotin e tyre mengjes e mbremje, e qe kane per qellim kenaqesin (razin) e Tij, dhe mos i hiq syte e tu prej tyre e te kerkosh bukurin e kesaj bote dhe mos iu bind atij qe ia kemi shmangur zemren e tij prej perkujtimit ndaj Nesh dhe i eshte dhene epshit te vet , se puna e tij ka mbaruar". (El-Kehf :28 ).
 
 
     E nese e don Xhennetin, ateher mundohu t'i shoqerosh ata te cilet kur t'i shohesh te nxisin ne perkujtimin e Allahut . Kur te flasin me ty flasin vetem te mira, ndersa rri larg nga shoket e keqij.
                                        Ka anuar dielli i jetes sime
                                 dhe i eshte afruar perendimit ...
                                      Nata ma ka kapluar kohen
                         kurse mengjesi i thimjes , vetem se ka ardhur...
                     O Zot , me shpetose jam i fundosur ne detin e mekateve
             E me kaplo me falje, o Ti qe je me afer se qdo krijes qe eshte afer meje.                   Berekatuhu
                      

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 333890 visitors (1201257 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free