dialogu: udhtari dhe profeti a.s

Dialogu në mes udhëtarit dhe të Dërguarit, alejhi selam

Pas përshëndetjes me Pejgamberin (Paqja dhe Mëshira e All-llahut qoftë mbi të) është pyetur prej nga është.

Një herë erdhi një udhëtar në xhami për ta takuar të Dërguarin (Paqja dhe Mëshira e All-llahut qoftë mbi të)...
Pas përshëndetjes me Pejgamberin (Paqja dhe Mëshira e All-llahut qoftë mbi të) është pyetur prej nga është.
Udhëtari u përgjigj se kishte ardh nga një vend i largët për të marr përgjigje në disa pyetjet.
Në vazhdim është dialogu në mes udhëtarit dhe Pejgamberit (Paqja dhe Mëshira e All-llahut qoftë mbi të).
 
Udhëtari: nuk dua që ndëshkimi të vijë në llogarinë time.
Profeti: sillu mirë me prindërit tuaj.
 
Udhëtari: dua të bëhem i njohur tek njerëzit si njëri i ditur dhe intelegjent.
Profeti : ki frikë All-llahun çdoherë.
 
Udhëtari: dua të llogaritem si njëri prej të dashurve të All-llahut.
Profeti: lexo Kur'an çdo mengjes dhe mbëmje.
 
Udhëtari: dua qe zemra ime te jetë e pastër të shëndrise përherë.
Profeti: kurr mos e harro vdekjen.
 
Udhëtari: nuk dua të jem larg kurr nga mëshira e All-llahut.
Profeti: çdo herë trajtoje bashkëqytetarin mirë.
 
Udhëtari: unë kurr nuk dua të lëndohem nga armiqtë e mi.
Profeti: çdo herë ki besim vetëm në All-llah.
 
Udhëtari: unë nuk dua të jem asnjëherë i turpëruar.
Profeti: bëj kujdes nga veprimet që bën.
 
Udhëtari: dëshiroj të jetoj gjatë.
Profeti: çdo herë trego mëshirë. (bëmirësi drejtë lidhjes farefisnore).
 
Udhëtari: dua që mbijetesa ime të rritet-(mbajtje gjallë).
Profeti: çdo herë bëhu me avdes.
 
Udhëtari: dua të lirohem nga ndëshkimi në varr.
Profeti: çdo herë mbath tesha të pastërta.
 
Udhëtari: nuk dua të digjem ne zjarr.
Profeti: kontrollo sytë e tu dhe gjuhën.
 
Udhëtari: si të më falen mëkatet.
Profeti: çdo herë kërko falje nga All-llahu me sinqeritet dhe përkushtim.
 
Udhëtari: dua që njerëzit të më respektojnë përhërë.
Profeti: kurr mos e largo dorën tëndë kur njerëzit kanë nevojë për ty.
 
Udhëtari: dua që çdo herë të jem i nderuar.
Profeti: asnjëherë mos e poshtërso dhe përul dikë.
 
Udhëtari: nuk dua të shtypem (shtrëngim). (shtypje në varr).
Profeti: lexo suren mulk shpesh.
 
Udhëtari: dua që ta ris pasurinë time.
Profeti: lexo surën wakia çdo natë.
 
Udhëtari: dua të jem i sigurt dhe në paqe ne ditën e gjykimit.
Profeti: bëj dhikër (përmende All-llahun) nga agimi deri në mbrëmje.
 
Udhëtari: dua të jem me vëmendje dhe koncentrim të plotë gjatë faljes.
Profeti: çdo herë merr avdes me vëmendje dhe koncentrim.
 

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 334010 visitors (1201802 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free