behu !

Bëhu aromatike si mosus, e qëndrueshme si male!

Bëhu mu si ajo plaka perse, e cila u mbështet në Allahun kur u largua prej kotecit të pulave të saj.

 
Bëhu tamam si ajo plaka e cila qëndroi para Haxhaxhit, por e bindur në ndihmën e Zotit të saj.

Haxhaxhi ia burgosi të birin e saj dhe u betua në Allahun se do ta vrasë atë.

Megjithëate, ajo me vetbesim, me vendosmëri, me guxim dhe me mburrje thotë:
"Nëse nuk e vret, ashtu ashtu ai do të vdesë!"

 
Bëhu mu si ajo plaka perse, e cila u mbështet në Allahun kur u largua prej kotecit të pulave të saj.

Shikoi në qiell dhe tha:" Zoti im, ruaje kotecin e pulave të mia. Ti je Ruajtësi më i mirë!"
 
Bëhu e qëndrueshme si Esma, e bija e Ebu Bekrit a.s., kur e ka shikuar të birin e saj Abdullah ibn Zubejrin
të vrarë dhe të copëtuar. Atëherë tha:" Ka ardhur koha që ky kalorës të ecë në këmbë."

 
Bëhu mu si Hansa e cila ka dhënë katër fëmijë në rrugën e Zotit. Kur ka ndëgjuar se janë vrarë, ka thënë:
" Elhamdulilah, Falëminderimi i takon Allahut që me nderoi të kem katër shehidë."

 
Duke menduar rreth rrëfimeve të këtyre grave, prej biografisë së tyre të shkëlqyeshme,
që ishin të strehuara në Madhështinë e Allahut, erdha deri tek kjo shkëndijë:

 
SHKثNDIJث: Bëhu shigjetare si uragan, aromatike si mosus dhe e qëndrueshme si malë.
MثSIM: Për shkak të pafuqisë sime, më shumë iu frikësohem njerëzve sesa Allahut.
 

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 337260 visitors (1209021 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free