Hlifeja dhe i devotshmi

''Halifeja dhe i devotshmi''
 
 
 Halifeja Sulejman ibn Abdulmelik e pyeti te devotshmin Ebu Hazim .
 
- Halifeja : pse na e urrejm vdekjen ?
 
- Ebu Hazimi : sepse ju e keni harruar ahiretin dhe jeni dhene pas kesaj bote , andaj ju e urreni transferimin tuaj prej gjallersi ne vdekje.
 
- Halifeja : si do te jete paraqitja e jone neser para Allahut ?
 
- Ebu Hazimi : sa i perket bamirsit eshte sikur qeshtja e atij qe ka munguar nje kohe ne familje e me pas eshte paraqitur te familja ; ndersa sa i perket keqbersit eshte sikur qeshtja e robit te arratisur i cili i paraqitet zotris se tij .
 
- Halifeja : cila fjale eshte me e drejt ?
 
- Ebu Hazimi : te thenet e fjales se vertet para atij qe friksohesh dhe para atij qe ke ndonje shpres per te te ndihmuar .
 
- Halifeja : cili prej besimtareve eshte me i menquri ?
 
- Ebu Hazimi : njeriu qe e bene nje pun duke iu nenshtruar Allahut dhe i meson njerzit qe te veprojn ne kete menyr .
 
- Halifeja : cili prej besimtareve eshte me i marre ?
 
- Ebu Hazimi : njeriu qe nuk e kundershton vellan e tij i cili eshte tiran dhe ai qe e ka shitur ahiretin per dynjan .
 
- Halifeja : a ke mudesi o Ebu Hazim qe te shoqerohesh me ne ? te perfitosh prej nesh , e ne te perfitojm prej teje ?
 
- Ebu Hazimi : kerkoj mbojtje per kete prej Allahut .
 
- Halifeja : per qfar arsye refuzon ?
 
- Ebu Hazimi : kam frik qe nese rri pak me ju , Allahu do te me dobsoj ne perballjen e jetes dhe do te me dobsoje ne perballjen e vdekjes.
 
 
 
 Pasi u ngrit Ebu Hazimi te shkonte , Halifeja i tha :
 Me keshillo o Ebu Hazim ... - Ebu Hazimi po te keshilloj shkurt :
 
 Madheroje Zotin tende , Lartesoje Ate qe te mos shohe ne ate qe ta ka ndaluar , dhe qe te te shohe ne ate qe ta ka urdheruar .

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 334010 visitors (1201740 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free