GJUMI I MENGJESIT.

GJUMI I MENGJESIT.
 
Ne hadithe sherif thuhet:
(Gjumi i mengjesit largon rriskun)
(Per te fituar rriskun dilni heret nga shtepia! Te ngrihesh heret eshte me perfitim.)
(Gjumi i mengjesit sjell dembelizem, harrese, te ben te pafuqishem dhe te paperqendruar.)
(Gjumi ne mengjes eshte pa vend, gjumi para drekes te ben mire, gjumi perpara akshamit eshte budallallek.)
(Kush e ben zakon te fleje pas namazit te sabahut, duhet te mesohet edhe me dhimbjet e belit.)
Hazreti Fatimja ka thene:
Nje dite rashe te fle pas namazit te sabahut. Babai me zgjoi dhe me tha:
(Zgjohu bija ime! Mos u bej nga ata qe e kane haruar Allahun! Shikoje rriskun qe do te te jape zoti yt! Allahu teala rriskun e jep ne mengjes para se te linde djelli.)
Te flesh gjysem ore para dhe pasi te linde dielli eshte e demshme per shendetin. Psh te ben me dhimbje beli.
 

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 334010 visitors (1201767 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free