Kjo është dita jote…

Kjo është dita jote

 

-Era fryn gjërat i merr përpara, e nuk i len pas! Gjithashtu, edhe uji rrjedh shkon përpara e nuk ecën pas; çdo gjë lëviz këtë rruzull tokësor- qoftë insekt, kafshë njeri, apo makinë-të gjithë ecin para e nuk shkojnë pas.

         

-Ndaj, as ti mos shko kundër rregullit jetës.

Kur zgjohesh mëngjes, mos e prit mbrëmjen, se ndoshta kjo ditë e jotja është e fundit dhe s'të pret koha mendosh për djeshmen kaloi, e as për nesërmen akoma s'ka ardhur. Jeta jote është një ditë e vetme mëngjes ngjallesh e mbrëmjë vdes , dhe nuk kthehesh . Pra, mos e humb këtë ditë peshon sa jeta, bëhu i kujdesshëm brenda këtyre orëve kufizuara, dhe vepro me seriozitet, adhuroje Krijuesin dhe fale namazin me kujdes, lexo Kur'anin  e shenjtë dhe me vëmendje plotë shih ç'kërkohet prej teje. Krijo moral lartë për vetën tënde dhe pajtohu me atë Allahu caktoi për ty, përpiqu bësh mirë për tjerët , vetëm sot je i gjallë, pra shfrytëzoje rastin e fundit…!

 

-Nga orët e kësaj dite vepro mirë dhe nxjerr dobi për veten tënde, sikur ishin vite, dhe nga minutat e orëve saj kërkoji falje Allahut për mëkatet e tua sikur ishin muaj; përgatitu për herën e fundit sikur do udhëtosh mbrëmje.

Jeto dhe sot qëndro i buzëqeshur, i qetë e i butë, kënaqu me atë erdhi nga Allahu i Madhëruar, kënaqu me familjen tënde, bashkëshorten tënde, me fëmijët e tu, me shtëpinë tënde se edhe sot i keni para syve, mos e hidhëro askënd momentin e fundit, se nuk kthehesh e as nuk i sheh këtë botë.

 

-Kij besim vetvete e le jetë e qartë kjo ditë për ty. Kur t'i drejtohesh ndërgjegjes sate e ti flasësh dhembshëm thuaj:

 

-VETËM PËR SOT DO T'I KORIGJOJ FJALËT QË MI NXJERR GOJA, E NUK DO SHQIPTOJ FJALË TË NDYTA, SHARJE, FYERJE, PËRGOJIME. VETËM SOT DO TË JEM I MATUR NË TË ECUR, NË LËVIZJE DHE FJALË, SE NESËR S'DO TË JEM. PËR KËTË DITË JETOJ , SOT DO TI BËJ VEND NË ZEMËR DOBISË, DO TË MBJELL NË TË DASHURINË, SINQERITETIN, DREJTËSINË NDAJ VETES DHE TË TJERËVE, NDËRSA DRURIT TË SË KEQES, ARROGANCËS, XHELOZISË, E KOKËFORTËSISË DO IA KËPUS DEGËT DHE GJEMBAT, E DO TA ÇRRËNJOS.

 

-VETËM PËR SOT DO TË JETOJ DHE DO U OFROJ TË MIRËN TË TJERËVE, DO TA VIZITOJ TË SËMURIN, USHQEJ TË URITURIN, NDIHMOJ TË DOBËTIN, QËNDROJ PRANË TË NGRATIT QË I ËSHTË BËRË PADREJTËSI, MËSHIROJ TË VOGLIN, RESPEKTOJ PLAKUN.

 

PËR DITËN TËNDE O NJERI, REZERVO VEPRA NË FJALORIN E LUMTURISË…

 

 

 

Këtë letër dërgoja gjithëve i ke regjistruar adresën tënde dhe le jetë për ty një punë (ndoshta e fundit) këtë ditë tënden me cilën do ta fiton mëshirën e Allahut inshallah për cilën kemi nëvojë shumti.

 

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 337262 visitors (1209043 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free