Dobit e sadakas

Dobit e sadakas ne dynja dhe Ahiret .  
Imam Semerkandi ka thene : Sadakaja lavderohet per pes gjera ne dynja dhe ne ahiret .
 
Pes te dynjas :
 
1 - Pastron pasurin .
 
2 - Pastron trupin prej gjunaheve .
 
3 - Largon belat dhe semundjet .
 
4 - Fut knaqesin tek te varferit .
 
5 - Te shtin bereqetin ne pasuri .
 
Ndersa pes te Ahiretit :
 
1 - Sadakja i behet hije per at qe e ndan  ne at temperatur te lart .
 
2 - Behete shkak qe te kesh nje llogari te leht .
 
3 - Eshte e rende ne peshoren e puneve te mira .
 
4 - Uren e siratit e kalon me shpejtesi ghe lehtesi .
 
5 - Te shton gradat e larta ne xhennet .
 
 
       Ai  qe ndalon pes gjera Allahu do t'ia ndaloj pes gjera .
 
Ai qe nuk ndan Zekatin  - Allahu nuk ja ruan pasurin
 
Ai qe nuk ndan Sadaka  - Allahu nuk ja ruan shendetin
 
Ai qe nuk lutet - Allahu nuk i pergjigjet
 
Ai qe nuk jep 1/10 e prodhimit te tokes - Allahu ja ndalon bereqetin e tokes
 
Ai qe eshte pertac ndaj namazit - e ka veshtri ta thote Shahadetin ne prag te vdekjes .     kujdes pra !
 

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 334010 visitors (1201778 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free