Lekura eshte ajo qe ndjen dhembjen e jo i gjithe trupi

Lekura eshte ajo qe ndjen dhembjen e jo i gjithe trupi "Njemend, ata qe mohuan argumentet tona, do t'i hedhim ata ne zjarr. Sa here qe u digjen lekuret atyre, Ne ua nderrojme ne lekura te tjera qe ta shijojne denimin. All-llahu eshte i plotefuqishem dhe i drejte(ne ate qe vepron)" (En-Nisa:56)

Deri vone mjeksia dhe njerezimi mendonte se i gjithe trupi i njeriut perjeton ndjenjen e dhembjes, por disa vjet me pare mjekesia zbuloi se realiteti nuk eshte ashtu, sepse dhembjen e ndjen vetem lekura ku gjienden shqisat ndijuese. Atehere, a nuk eshte ajeti i lartpermendur nje sinjalizim per kete.

Perndryshe, çfare kuptimi ka fjala e All-llahut: {...Sa here qe u digjen lekuret e tyre, Ne ua nderrojme ne lekure te tjera qe ta shijojne denimin(e zjarrit)...}. Muhammedi a.s nuk jetoi ne kohen tone qe te zbuloje diç te tille me mjete bashkekohore te mjekesise, por ate e mesoi Njohesi i çdo fshehtesie, krijuesi i njerezimit.

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 349266 visitors (1228069 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free