Dispozitat e agjërimit të 6 ditëve të Shevvalit

Dispozita E Agjerimit Të Gjashte Diteve Të Muajit Shevval

 

 

PYETJA:

 

PERGJEGJA:

Qellimi me kohe është : Nje vit i plote.

Njeriu duhet të jete syqele se kjo dobi nuk realizohet perveq nese  njeriu e ka agjeruar komplet ramazanin.Mu për këtë, nese njeriut i ka mbete dic prej ramazanit pa agjeruar ,atëherë ai duhet ta agjeroje atë pastaj t'i agjeroj ditet e shevvalit.Nese i agjeron ditet e shevvalit ndersa ndersa nuk e ka kompenzuar atë që i ka mbete prej ramazanit pa e agjeruar atëherë ai nuk do të mund t'a arrije këtë dobi apo vlere,pamarreparasysh se a themi apo nuk themi se agjerimi i tij eshte i vertet. Kete  e themi bazuar në hadithin,i cili veq na kaloi para pak castesh " Kush e agjeron Ramazanin pastaj e pason atë…".

Atij,që i ka mbete dic prej ramazanit pa agjeruar i thuhet: E ka agjeruar nje pjese të ramazanit e nuk i thuhet e ka agjeruar ramazanin krejtesisht.

Lejohet keto dite të jene të ndara por me mire do të ishte radhazi sepse kjo i ngjan me teper nxitimit në të mira dhe mos ngecjes në" do të "( do t'i agjeroj me vone) ,e cila ndodhe të të shpie në mos agjerim.

Po,për agjerimin e ketyre diteve ka dobi të madhe.Thote Muhammedi Alejhi selam " ãä ÕÇã ÑãÖÇä Ëã ÃÊÈÚå ÈÓÊ ãä ÔæÇá ßÇä ßÕíÇã ÇáÏåÑ " Kush e agjeron Ramazanin pastaj e pason atë edhe me gjashte (dite tjera të shevvalit) është sikur të këtë agjeruar tërë kohen".(Transmeton Imam Muslimi)
A ka ndonje vlere apo dobi në agjerimin e gjashte diteve të muajit Shevval dhe, a agjerohen keto dite radhazi apo me nderprerje?
Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 355208 visitors (1235784 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free