Hamasi të rindërton xhamitë
Hamasi të rindërton xhamitë
Qeveria e Hamasit në Gaza njoftoi të dielën se do të fillon ngritjen e fondeve për të rindërtuar xhamitë e shkatërruara gjatë sulmeve shkatërruese Izraelite.
E enjte, 12 Shkurt 2009 08:55Qeveria e Hamasit në Gaza ka njoftuar se ka nisur fushatën për mbledhjen e 25 milion dollarëve të nevojshme për rindërtimin e dhjetëra xhamive të shkatërruara tërësisht nga forcat Izraelite gjatë ofensivës së muajit të kaluar.

Dr. Taleb Ebu Shaar, ministër për çështjet fetare, e filloi fushatën për ngritjen e fondeve në një konferencë për shtyp që u mbajt në rrënojat e xhamisë El-Takva në lagjen Sheik Radvan.

Ai deklaroi se sipas ekspertëve dëmet ndaj xhamive arrijnë shumën e 25 milion dollarëve. Ai tha se 45 xhami ishin shkatërruar plotësisht gjatë luftës, ndërsa 55 ishin dëmtuar dhe nuk mund të shërbejnë për kryerjen e riteve fetare në to. Dhjetëra xhami tjera kanë pësuar dëme më të vogla.

Donacioni minimal për realizimin e këtij projekti është 400 dollarë. Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 334009 visitors (1201675 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free