Rrahman Ferizi


Të duhemi për


Nëse kaloj dete të trazuar
Barkë të vetme kam trupin
Më prit! Mos lako bregun e shkëmbinjtë !

Nëse lundroj si pronari i arkivolit të tij *
Më prit me valët do të vij! I pa ndalur tek ti!

Nëse kaloj shkretëtira të etjes
Në vesë zambaku arrij të bëjë iftar
Më prit! Në petale luleje-Trëndafil

Nëse arrij me mllef si bombë shpirtërore
Më prit ! Qetë!
Kalorësit trima kthehen të fundit nga fushëbeteja

Nëse kërkoj të pamundurën
Mos u bezdis!
Të pamundurës të kam kërkuar!

Nëse je dremitur nga lufta e jetës
I tillë jam! Dëshmor që kërkon vdekjen

Nëse na mungon pasuria e dynjasë
Të huazojmë me të ahiretin !

Nëse udhëton natës me hënë
Më pritë! Jam udhëtar i lutjes
E yll i horizontit të errësirësNëse je bezdisur nga ritmi i jetës
Jam me grup zero të gjakut
Prehjen e gjej në dinamikë

Nëse e gjejmë dashurinë për Allah
Pa rezervë! Pa tis!
Mos u habit! Atë e ruajta si margaritar për ty!
Në betejën e ashpër të jetës!

Nëse kërkon të pamundurën nga unë ?
Unë i pamundur do të kërkoj!

Rrugës së kohës mund të takohemi
Në oxhaqet e Ramazanit
Ku ngrohen zemrat e thirrjes për Allah!


Nëse i humb kuptimi jetës
Të kujtojmë Atë që i jep kuptim

Besën që na lidhi
Se! Errësirës së injorancë
Do të jemi kandil!

Nëse jetojmë në këtë rrugë
Dhe për këtë rrugë!
Jemi dëshmitar të gjallë të arenës së Dritës
Nëse vdesim në këtë rrugë
Dhe për këtë rrugë
Jemi dëshmor të pa vdekur
Në piedestalin e Thirrjes
Të duhemi për Allah!
*Junusi a.sNëse kaloj dete të trazuar
Barkë të vetme kam trupin
Më prit! Mos lako bregun e shkëmbinjtë !

Nëse lundroj si pronari i arkivolit të tij *
Më prit me valët do të vij! I pa ndalur tek ti!

Nëse kaloj shkretëtira të etjes
Në vesë zambaku arrij të bëjë iftar
Më prit! Në petale luleje-Trëndafil

Nëse arrij me mllef si bombë shpirtërore
Më prit ! Qetë!
Kalorësit trima kthehen të fundit nga fushëbeteja

Nëse kërkoj të pamundurën
Mos u bezdis!
Të pamundurës të kam kërkuar!

Nëse je dremitur nga lufta e jetës
I tillë jam! Dëshmor që kërkon vdekjen

Nëse na mungon pasuria e dynjasë
Të huazojmë me të ahiretin !

Nëse udhëton natës me hënë
Më pritë! Jam udhëtar i lutjes
E yll i horizontit të errësirësNëse je bezdisur nga ritmi i jetës
Jam me grup zero të gjakut
Prehjen e gjej në dinamikë

Nëse e gjejmë dashurinë për Allah
Pa rezervë! Pa tis!
Mos u habit! Atë e ruajta si margaritar për ty!
Në betejën e ashpër të jetës!

Nëse kërkon të pamundurën nga unë ?
Unë i pamundur do të kërkoj!

Rrugës së kohës mund të takohemi
Në oxhaqet e Ramazanit
Ku ngrohen zemrat e thirrjes për Allah!


Nëse i humb kuptimi jetës
Të kujtojmë Atë që i jep kuptim

Besën që na lidhi
Se! Errësirës së injorancë
Do të jemi kandil!

Nëse jetojmë në këtë rrugë
Dhe për këtë rrugë!
Jemi dëshmitar të gjallë të arenës së Dritës
Nëse vdesim në këtë rrugë
Dhe për këtë rrugë
Jemi dëshmor të pa vdekur
Në piedestalin e Thirrjes
Të duhemi për Allah!
*Junusi a.s

..........................................


Dua


O All-llah na e bëjë fjalën përkujtim
Shikimin mësim e heshtjen meditim *
O All-llah na e bëjë të lehtë jetën
Dhe sprovat mos të na shtojnë të keçen
O All-llah na mundëso të mbështetemi në Ty
Edhe kur jeta na bënë të “harrojmë” Ty ...!
O All-llah Ti mos na “harro “ nga mëshira Jote
Edhe kur na mbulon errësira e jonë
O All-llah na i zbut zemrat tona
Edhe kur mëkatet ngarkohen sa kodra
O All-llah na dhuro jetë të lumtur
Edh kur mendojmë se jemi humbur
O All-llah na ruaj familjen tonë
Edhe atëherë kur mungojmë
O All-llah bëje të pranueshme fjalën tonë
Mundësona vepra mos të na kundërshton
O All-llah na forco në vepër para fjalës
Edhe kur ngushtohemi prej dynjasë
O All-llah na i mbulo të metat tona
Edhe kur ekspozojmë veprat tona
O All-llah na e forco durimin
Edhe kur kemi mundësi hidhërimin
O All-llah na shto diturinë e dobishme
Edhe kur mendjemadhësia na rrinë si hije
O All-llah na mundëso t’i shohim të mirat e të tjerëve
E të tjerët të shohin vetëm të mirat prej neve
O All-llah na dhuro vigjilence në jetën tonë
Fitimi i asaj bote të jetë qëllimi i jonë
O All-llah na dhuro bashkëshorte të devotshme
Fëmijët tanë të rritën në Islam si lulet në kopshte
O All-llah na dhuro forcë të shohim pafuqinë tonë
Na dhuro sy të shohim verbësinë tonë
Na dhuro ndjenja të dëgjojmë zërin e vetmuar
Na dhuro zemër të strehojmë njeriun e hutuar
Na dhuro shpirt të duam dhe sakrifikohemi për të lartën
Na dhuro duar të cilat të lartësojnë Ty fjalën
Na dhuro ymër të përfundojmë planet tona
Dhe dritë na bëjë kur vdesim në varret tona
Na dhuro dritë edhe kur terri na kaplon
Dhe siguri kur frika na trishton
Në dhuro kompensim kur humbja na qëllon
Edhe falënderim të bëjmë në çdo sekondë
Na dhuro prezencën Tënde në zemrën tonë
Edhe kur dynjaja na largon dhe internon
Na dhuro kënaqësi në posedimin tonë
Edhe kur çdo gjë të humbur e konsiderojmë
Na dhuro mbrojtje nga të ligat e vetës sonë
Edhe kur ngjitemi në shkallë që meleqet lakmojnë
Na dhuro ëmbëlsinë e urtësisë së kaderit Tend
Edhe kur mendjen helmimi i dynjasë na kaplon
Na dhuro të presim me durim vendimin Tënd
Edhe kur as fije shpresë s’ka në horizont
Na dhuro të jemi ata që duhet të jem
Edhe kur nuk dimë se kush jemi dhe si të jem
Na dhuro largpamësin të shohim me syrin e besimit
Edhe kur këmba-këmbën merr në thua hidhërimit
Na dhuro nga mirësitë e Tua aq sa na mjaftojnë
Dhe nga sprovat e Tua aq sa mund t’i durojmë
Na dhuro nga kjo botë aq sa mund të vijmë në ahiret
Dhe nga ajo botë atë që s’mund ta arrijmë neve vet
Na dhuro sabër në sprovë të mërzisë
Dhe modesti në durim të begatisë
Na dhuro largpamësi të shohim larg mëkatet
Edhe pengesë bëja mes nesh djallit planet
Na dhuro mëshirë të shohim begatitë
Me modesti t’i ruajmë sekret dhuntitë
Na dhuro faljen Tënde natën
Kur mëkatojmë ditën të ngratët
Në dhuro faljen Tënde ditën
Mëkatet mos ta kalojnë errësirën
Na ruaj nga pëshpëritjet e djallit
Na përgatitë neve me elan të luftëtarit
Në mundëso me durim të presim
Caktimin Tënd ditën kur vdesim
Na përfshijë me Dritën Tënde në berzah
Bëje të lehtë llogarinë tonë në varr
Na dhuro ringjallje të lehtë me dëshmorët të mirët
Dhe bëre të lehtë udhën drejt siratit si vetëtimën
Na mundëso xhennetet e Adnit t’i trashëgojmë
Të lumtur Fytyrën Tënde të kënaqur të shikojmë
Na prano me Mëshirën Tënde o i Gjithëmëshirëshm
Të jemi banor të gëzuar të amshimit të ndritshëm
(Amin)O All-llah na e bëjë fjalën përkujtim
Shikimin mësim e heshtjen meditim *
O All-llah na e bëjë të lehtë jetën
Dhe sprovat mos të na shtojnë të keçen
O All-llah na mundëso të mbështetemi në Ty
Edhe kur jeta na bënë të “harrojmë” Ty ...!
O All-llah Ti mos na “harro “ nga mëshira Jote
Edhe kur na mbulon errësira e jonë
O All-llah na i zbut zemrat tona
Edhe kur mëkatet ngarkohen sa kodra
O All-llah na dhuro jetë të lumtur
Edh kur mendojmë se jemi humbur
O All-llah na ruaj familjen tonë
Edhe atëherë kur mungojmë
O All-llah bëje të pranueshme fjalën tonë
Mundësona vepra mos të na kundërshton
O All-llah na forco në vepër para fjalës
Edhe kur ngushtohemi prej dynjasë
O All-llah na i mbulo të metat tona
Edhe kur ekspozojmë veprat tona
O All-llah na e forco durimin
Edhe kur kemi mundësi hidhërimin
O All-llah na shto diturinë e dobishme
Edhe kur mendjemadhësia na rrinë si hije
O All-llah na mundëso t’i shohim të mirat e të tjerëve
E të tjerët të shohin vetëm të mirat prej neve
O All-llah na dhuro vigjilence në jetën tonë
Fitimi i asaj bote të jetë qëllimi i jonë
O All-llah na dhuro bashkëshorte të devotshme
Fëmijët tanë të rritën në Islam si lulet në kopshte
O All-llah na dhuro forcë të shohim pafuqinë tonë
Na dhuro sy të shohim verbësinë tonë
Na dhuro ndjenja të dëgjojmë zërin e vetmuar
Na dhuro zemër të strehojmë njeriun e hutuar
Na dhuro shpirt të duam dhe sakrifikohemi për të lartën
Na dhuro duar të cilat të lartësojnë Ty fjalën
Na dhuro ymër të përfundojmë planet tona
Dhe dritë na bëjë kur vdesim në varret tona
Na dhuro dritë edhe kur terri na kaplon
Dhe siguri kur frika na trishton
Në dhuro kompensim kur humbja na qëllon
Edhe falënderim të bëjmë në çdo sekondë
Na dhuro prezencën Tënde në zemrën tonë
Edhe kur dynjaja na largon dhe internon
Na dhuro kënaqësi në posedimin tonë
Edhe kur çdo gjë të humbur e konsiderojmë
Na dhuro mbrojtje nga të ligat e vetës sonë
Edhe kur ngjitemi në shkallë që meleqet lakmojnë
Na dhuro ëmbëlsinë e urtësisë së kaderit Tend
Edhe kur mendjen helmimi i dynjasë na kaplon
Na dhuro të presim me durim vendimin Tënd
Edhe kur as fije shpresë s’ka në horizont
Na dhuro të jemi ata që duhet të jem
Edhe kur nuk dimë se kush jemi dhe si të jem
Na dhuro largpamësin të shohim me syrin e besimit
Edhe kur këmba-këmbën merr në thua hidhërimit
Na dhuro nga mirësitë e Tua aq sa na mjaftojnë
Dhe nga sprovat e Tua aq sa mund t’i durojmë
Na dhuro nga kjo botë aq sa mund të vijmë në ahiret
Dhe nga ajo botë atë që s’mund ta arrijmë neve vet
Na dhuro sabër në sprovë të mërzisë
Dhe modesti në durim të begatisë
Na dhuro largpamësi të shohim larg mëkatet
Edhe pengesë bëja mes nesh djallit planet
Na dhuro mëshirë të shohim begatitë
Me modesti t’i ruajmë sekret dhuntitë
Na dhuro faljen Tënde natën
Kur mëkatojmë ditën të ngratët
Në dhuro faljen Tënde ditën
Mëkatet mos ta kalojnë errësirën
Na ruaj nga pëshpëritjet e djallit
Na përgatitë neve me elan të luftëtarit
Në mundëso me durim të presim
Caktimin Tënd ditën kur vdesim
Na përfshijë me Dritën Tënde në berzah
Bëje të lehtë llogarinë tonë në varr
Na dhuro ringjallje të lehtë me dëshmorët të mirët
Dhe bëre të lehtë udhën drejt siratit si vetëtimën
Na mundëso xhennetet e Adnit t’i trashëgojmë
Të lumtur Fytyrën Tënde të kënaqur të shikojmë
Na prano me Mëshirën Tënde o i Gjithëmëshirëshm
Të jemi banor të gëzuar të amshimit të ndritshëm
(Amin).....................

Marshi i trofeut

Alarmi në tikë-taket e fundit tingëllon
Në bedenat e zemrave ngritën frëngjitë
Kalorësit e betejës vejnë parzmorët
Djajtë e zinj prangohen në zinxhirë
Në mejdanit e mashtrimit të dynjasë
Ballë për ballë ndeshën ushtritë
Bijtë e imanit trima legjendar
Drejtojnë shtizat e adhurimit
Ngjeshin mburojat e urisë
Hapësirë t’i dhënë shpirtit të lirisë
Ngritin duartë marsh drejt lavdisë
Të gjallë o të vdekur drejt firdevsit
Kalatë e zemrave sulmohen
Portat e gjymtyrëve mbulohen me abdes
Trupat në sexhde gjunjëzohen
Të gjallë mbrapa nuk kthehen
Drita e fitores shkëlqen në horizont
Në natën e Kadrit beteja vendimtare
Na dhuro forcë thirrja jehon
Të arrijmë në ibadet këtë fitore të MadheAlarmi në tikë-taket e fundit tingëllon
Në bedenat e zemrave ngritën frëngjitë
Kalorësit e betejës vejnë parzmorët
Djajtë e zinj prangohen në zinxhirë
Në mejdanit e mashtrimit të dynjasë
Ballë për ballë ndeshën ushtritë
Bijtë e imanit trima legjendar
Drejtojnë shtizat e adhurimit
Ngjeshin mburojat e urisë
Hapësirë t’i dhënë shpirtit të lirisë
Ngritin duartë marsh drejt lavdisë
Të gjallë o të vdekur drejt firdevsit
Kalatë e zemrave sulmohen
Portat e gjymtyrëve mbulohen me abdes
Trupat në sexhde gjunjëzohen
Të gjallë mbrapa nuk kthehen
Drita e fitores shkëlqen në horizont
Në natën e Kadrit beteja vendimtare
Na dhuro forcë thirrja jehon
Të arrijmë në ibadet këtë fitore të MadheKomente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 334003 visitors (1201575 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free