Jashar Gashi


Në çdo ditë, ditë e njëjtë

Në çdo ditë, ditë e njëjtë .
Shumë kufoma trupa pa jetë,
Muslimanët për çdo ditë.
Armiku po i vret,
Deri kur të durojmë,
Armiku t’na sulmojë?
Çdo musliman që e vrasin,
Sikur Qaben t’na rrënojnë.
Zgjohuni o muslimanë!-
Se Islami po sulmohet
Nga kafirat e pashpirt,
Që mbi ne nuk kanë mëshirë.
Dhe durimi ka kufi,
Kur t’na mbështesin në mur.
Edhe ne jemi njerëz,
Edhe ne mundemi t’luftojmë.
Por më shumë duam paqë,
Por armiku nuk pranon.
Kërkojnë luftë o vëllazër
E assesi s’pranojnë paqë.

...............................

Mbreti

Mbreti në mbretrinë e tij,
Mbronë kullën e vet .
Në çdo dritare dhe dyer të saj,
Vendosi ushtarët e vet.
I vendosi nga frika,
Se armiku po kërcnon,
Kullën do e rrënojë
E mbretin do e robërojë.
Mbreti dëgjojë
Dhe ka urdhëruar;
Asnjë ushtarë të mos më vritet
edhe pse lufta ka filluar.
O ju ushtarë n’kullën time
keni kujdes
nga armiku ynë i vjetër
në lakmi kur ju thërret!
Mos iu dorëzoni ju atij.
Qëndroni të fortë me besnikëri
deri në atë ditë
kur unë dal nga kjo mbretëri.
Kështu si po largohem,
unë do të kthehem prap,
do ndërtohet kulla ime
edhe ju bashkë me të.
Armiku do të ekzistojë prap,
por jo me ne në paqë,
por në ferr i mallkuar
e i dënuar përgjithmonë.
Luftë, urretje, varfëri as frikë
më nuk do të ketë;
në kullën time, në paqë,
Prap unë mbret .


...................................

Dashuria me butësi

Bota është e vogël e
në të nuk mundem me u fsheh,
e as në gjithësi,
edhe pse është e gjerë.
Nuk mund të jem i vetmuar,
edhe kur jam vet;
dikush më thërret në të mirë,
e dikush më pëshpërit për të keq.
Mua po më thërrasin
në dashuri e butësi,
e tjetri në urrejtje e në të keq.
Jam hutuar çfarë kam për të zgjedh.
Dashuria në zemër vend ka gjet.
E urrejtja dhe dashuria
nuk qëndrojnë në të njëjtin vend
si zjarri dhe uji në të njëtën enë
Zgjedhe dashurinë!
Përgjigju e mos u huto!
Mos iu përgjigjë atij që të urren,
por Atij që të donë.
Kanë fituar ato zemra,
që në to ka butësi e mëshirë,
Se kështu fitohet dashurija,
e jo me urretje e vrazhdësi!

...............................

Jemi ymeti Muhammed

Jemi ymeti Muhammed.
Me Islam shkëlqejmë n’këtë botë
Do të bëjmë dritë në Ahiret.
Jemi të lumtur shumë krenar.
Shumë të pasur me Islam.
Madhërojmë All-llahun tonë;
La-il-lahe-il-la-llah.
Gjithëve Zoti po na thërret.
Me Ezan Ai na fton.
E ata që i nënshtrohen,
Shtëpitë xhennet i ndërtojnë
S’ka më mirë në atë jetë;
Ku do të jesh për gjithmonë,
Për të hyrë në xhennet
Në këtë botë duhet t’punosh.
Kur të hyjmë në xhennet,
S’ka më gëzim e vullnet,
Na përshendet Zoti jonë
Es selamu Alejkum!

...........................................

All-llahun adhuro!

 

Prej mëngjesit deri në mbrëmje
All-llahun ti adhuro!
Kështu porosit Muhammedi
Rrugën e ti ta pasojmë.
E la Kur’anin duar tona,
Që nga errësira sjellë në dritë,
Pasuri e çdo shpirti
Ta mbush mendjen dituri.
Ky Kur’an i pafund si det,
Më të shuan zjarrin n’xhehnem,
Të veprojmë ashtu siç urdhëron
Mbjellim kopshte në Xhennet.
Atje s’ka ëndërra, atje s’ka vdekje,
Atje gjithçka është e vërtetë.
Pendohu o njeri me kohë
se pendimi atje nuk vlenë! 

.....................................

Eja të shpëtojmë nga zjarri

 

Eja të shpëtojmë nga zjarri,
Mos të lejojmë të na mashtrojë shejtani.
Çdo dënim vjen nga mëkati,
Për gjykim duhet t’jemi gati.
T’i largojmë të kqijat të bëjmë veç mirë,
Mos të na zë vdekja pa pendim.
Për ta shuar zjarrin xhehenem ,
Lufto me shpirt lufto me mend.
Të gjitha të kqijat nga shpirti largoj,
Kështu All-llahu me shumë të do.
Forcojmë shtyllat të bashkuar,
Me tekbir All-llahu Ekber .
Më shshahadet ne të dëshmojmë,
Me namaz All-llahun kujtojmë.
Me zeqat duart me i zgjat,
Ta ndihmojmë çdo vëlla.
Me agjërim shpirtin pastrojmë,
Dhe besimin e forcojmë.
Për në haxh kush ka kudret ,
E plotëson kushtin pestë.
Me durim e besim,
Tek All-llahu gjejmë shpëtim.

................................................

Pendimin na prano

 

Mëkatet shpirtin ma kan n’xi

për t’keq peshorën ma kan rëndu

A ka kush në këtë jetë shpirtin tim me ma qetsu.

Askush nuk mu përgjigjë

Që mëkatet t’mi fal mu.

Përpos Teje ja All-llah

Mëkatfalës Ja Gafurr.

Shpresa fundit që m’ka mbet

Tek TI

gjeta një derë të gjerë

Derë e gjerë e pendimit

me mëshirë na mirë pret.

Na mëshiro

Falenderimi veq Ty takon

Për dyer t’gjera të pendimit

Ku lind deilli perendon.

Mëshira. jote mbulon gjithqka

T”lutemi na mëshiro

Na i fal mëkatet tona

Pendimin na prano

Lutem mëngjes lutem mbrëmje

na prano këtë Pendim

Na pastro shpirtat tone

Ja Rrahman Ja Rrahim
Askush n’këtë botë nuk ka mbet

Që të gjithë po kthehen prap

Do të kthehemi atje .

Nga atje nga kemi ardh

Q’keni njerzë qfarë pritni

Qfarë mendoni?
Hapeni sytë mos u vërboni

Kjo dynja mos t’ju mashtroj

Koha e saj shume shpejtë kalon

 

 

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 334007 visitors (1201625 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free