Nuk është etike

Namazi dhe namazi me xhemat

Nuk është etike:
-mospritja e namazit me dëshirë, vullnet, energji
-moslargimi i çdo gjëje nga zemra pos Allahut të Lartësuar
-lëvizja e tepërt, e pakontrolluar dhe loja me duar
-shpejtimi dhe mospërqendrimi në namaz
-Shtyrja e namazit deri në kohën e fundit të tij pa arsye
-anashkalimi i suneteve të namazit.


Kërkimi i lejes për të hyrë në shtëpi

Nuk është etike:
-trokitja e pakontrolluar në derë
-hyrja në shtëpi pa leje
-qëndrimi përballë derës
-të thuash “jam unë” duke mos treguar emrin
-trokitja në derë pa nevojë
-trokitja në derë më shumë se tri herë, edhe kjo të jetë me ndërprerje.

Borxhi

Nuk është etike:
-shtrirja e dorës për borxh, kur nevoja nuk është aq e madhe
-të kërkosh borxh mbi nevojën
-të kërkosh para prej atij që nuk ka
-të mos e kthesh borxhin.

Vëllazëria

Nuk është etike:
-mosrespektimi i vëllezërve më të vjetër
-mosshprehja e mëshirës dhe e dashurisë ndaj të vegjëlve
-mosrespektimi i ndjenjave të të tjerëve në raste gëzimi
-mosdhënia e këshillave dhe sugjerimeve kundrejt vëllezërve
-moskërkimi i faljes në rast lëshimi dhe gabimi
-mospërmirësimi i vëllezërve në hasmëri.

Duaja-lutja dhe përkujtimi i Allahut

Nuk është etike:
-t’i lutesh Allahut me nijet jo të sinqertë
-t’i lutesh Allahut dhe të jesh larg Tij
-t’i lutesh Allahut, por të kërkosh ndihmë nga krijesat e Tij
-ta përkujtosh Allahun pa abdest
-që gjatë lutjes të mos tregosh interesim
-që ushqimi dhe veshmbathja të jetë haram
-të mos shfrytëzosh rastet dhe kohën kur lutjet pranohen
-të lutesh për veten, por të harrosh familjen, të afërmit, miqtë.

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 334007 visitors (1201636 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free