Aforizma

Përmirëso sjelljen tënde, përpara se të kërkosh nga të tjerët të përmirësojnë të tyren.

Një vdekje është tragjedi, një milion vdekje është
statistikë.

Një ditë një njeri më dha një gotë që ishte e mbushur për gjysmë me ujë dhe më tha: A është gjysmë e mbushur a gjysmë e zbrazët?

Ndonjëherë, disa njerëzve e vërteta u vjen tek dera dhe u troket, ndërsa ata i thonë: Ik se jam në kërkim të së vërtetës. Shumë e çuditshme!

Sharjet janë argument për ata që nuk kanë të drejtë.

Nëse jeni vërtet i dashuruar nuk do të mendoni se çfarë do të thoshin të tjerët për atë çka ju po bëni, mjafton që ju ta ndjeni dhe të arrini t'i tregoni partneres tuaj se sa e vlefshme është ajo për ju.

Kërko femrën që të pëlqen ty e jo të tjerëve.

Ai që nuk beson në femrën e vet të vërtetë, këtë e bën nga dyfytyrësia.

Shoqëria është si ajri, e nevojshme për frymëmarrjen, por e pamjaftueshme për jetën.

Dhuratë e mirë nga i dashuri është edhe një tufë bari.

Nuk është e bukur ajo që është e bukur, por e bukur është ajo që ju pëlqen.

Bora është e bardhë, por e ndyjnë qentë.

Bukuria e njeriut përbëhet nga bukuria e fjalës që flet.

Këmbëngulja e qëndrimi të pamundshmen e bën të mundshme.

Të flasësh pa menduar, është si të zbrazësh pushkën pa e vënë në shenjë.

Zbavitja më e bukur për njeriun është leximi, shoku më i mirë libri.

Xhelozia është krimbi i dashurisë.

Ai që kërcënohet, rrallëherë hakmirret.

Ku ka gjyqe, ka edhe padrejtësi.

Ekzistiojnë vetëm dy lloje femrash: ato që flasin gjithmonë dhe ato që nuk heshtin kurrë.

Burgu e ka derën e madhe për të hy, por të vogël për të dalë.

Gjëja më e rëndësishme që mund të bëjë një burrë për fëmijët e tij, është të dojë nënën e tyre.

Dëshironi të mendohet mirë për ju? Mos folni mirë për vetveten.

Dashuria është sikur lufta: lehtë niset,vështirë përfundon dhe është e pamundur të harrohet.

Disa intelektualë hidhërohen në paragjykimet e tjerëve, e të vetat s'i shohin fare.

Vetëm e vërteta i shporr paragjykimet, ndriçon skeletin e tyre të rrezikshëm.

Nëse nuk bën punë të vazhdueshme intelektuale, nuk mund të mbetesh në pistën e intelektualëve.

Kur nuk mendon dhe analizon vet, kot i fajëson të tjerët.

Karakteri i fortë njerëzor nuk lejon që për shkak të pasurisë së njëanshme të dhunohet, mohohet dhe të mos thuhet e vërteta, e cila është mburojë e dinjitetit, nderit dhe njerëzisë.

Shumë marrëzira rrjedhin nga mosnjohja!

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 334006 visitors (1201611 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free