Si ta mësojmë më lehtë Kuranin

Si ta mësojmë më lehtë Kuranin
 
 
 
Nëse mëson çdo ditë nga  një ajet   do ta mësosh Kuranin  në një interval kohor prej 17 vite, 7 muaj e 9 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 2 ajete e mëson Kuranin për 8 vite e  9 muaj e 18 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 3 ajete do ta mësosh Kuranin për 5 vite e 10 muaj e 13 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 4 ajete do ta mësosh Kuranin për 4 vite,4 muaj dhe 24 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 5 ajete do ta mësosh Kuranin për 3 vite, 6 muaj dhe 7 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga  6 ajete do ta mëosh Kuranin për 2 vite, 11 muaj  dhe 4 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 7 ajete do ta mësosh Kuranin për dy vite, 6 muaj dhe 3 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 8 ajete do ta mësoh Kuranin për  2 vite  2 muaj e 12 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 9 ajete do të mësosh Kuranin për  1 vit, 11 muaj e 12 ditë.

Nëse  mëson çdo ditë nga 10 ajete do ta mësosh Kuranin për 1 vit e 9 muaj e 3 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 11 ajete do ta mësosh Kuranin për 1 vit e 7 muaj.

Nëse  mëson çdo ditë 12 ajete  do ta mësosh Kuranin për 1 vit e 5 muaj e 15 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 13 ajete do ta mësosh Kuranin  per 1 vit e 4 muaj e 6 ditë.

Nëse mëson në ditë 14 ajete do ta mëosh Kuranin për 1 vit e 3 muaj.

Nëse mëson çdo ditë nga 15 ajete  do ta mësosh Kuranin për një 1 vit e 2 muaj  e 1 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 16 ajete e mëson Kuranin për 1 vit e 1 muaj e 6 ditë.

Nëse mëson çdo ditë  nga 17 ajete  do ta mësoh Kuranin për 1 vit  e 10 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 18 ajete do ta mësosh Kuranin për 11 muaj  e 19 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga  19 ajete do ta mësoh Kuranin për 11 muaj dhe  1 ditë.

Nëse  mëson  çdo ditë nga  20 ajete do ta mësoh Kuranin për 10 muaj e 16 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga një faqe do ta mësoh Kuranin për 1 vit e 8 muaj e 12 ditë.

Nëse mëson  çdo ditë nga dy faqe  do ta mësosh Kuranin për 10 muaj  e 6 ditë.

Mos harro se  për çdo shkronjë që e shqipton gjatë leximit të Kuranit ke një të mirë dhe të shkruhen nga 10 sevape.
 

Në fjalën ( بسم الله الرحمن الرحيم ) p.sh.:  ka 19 shkronja. Kur t’i shqiptosh llogariten 190 sevape, e si do te jetë për ajetet tjera?

Ndërsa përsëritja e Kuranit gjatë mësimit përmendësh dhe pas tij është një shans i  jetës.

Disa nga ata që ju  maten  të mirat në Ditën e Gjykimit do të kenë nevojë  qoftë edhe për një të mirë, në mënyrë që t’ia rëndoj  peshojen e të mirave nga peshoja e të kqijave dhe kështu  me begatinë e Allahut dhe me mëshirën e Tij hapet rruga për në xhenet. E lusim Allahun që  mos të na bëjë haram rrugën për në xhenet dhe të  na japë ndihmën e Tij, besnikërinë dhe sinqeritetin dhe të na pranojë veprat tona! Amin!

Përktheu: Shaban Murati

Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 334003 visitors (1201569 hits) klikime.=>

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free