''TE DREJTAT E KOMSHIUT''

    ''TE DREJTAT E KOMSHIUT''

 

 Komshiu ka 10 te drejta mbi komshiun:

 

1.Kur te kerkon borgj, t'i japesh borxh.

2.Kur te therret per vizit , t'i shkosh.

3.Kur te semuret , t'i shkosh per vizit dhe ta pyesesh si eshte.

4.Po te ket nevoj per ndihm ta ndihmosh.

5.Po i erdhi nje e keqe t'i gjendesh pran ta ndash dhimbjen me te.

6.Po qe i gezuar te marresh pjes ne gezimin e tij.

7.Kur te vdes t'i shkosh ne xhenaze dhe te marresh pjes me punet e varrimit.

8.Kur te iki per rrug t'i ruash shtepin.

9.Te besh durim ndaj bezdisjeve qe mund te sjell ai.

10.Te mos grindesh me te.

 

  O vllazni dhe motra musliman keni kujdes me fqinjet e juaj se si silleni ,

  i doni dhe i nderoni se ne ket menyr ka vepruar edhe i dergumi i Allahut pejgamberi a.s dhe eshte sjell hum but bile ne nje hadith Muhamedi a.s thot: se aq shum e ka keshilluar Xhibrili a.s per fqinjent sa qe  Muhamedi a.s ka deshirur t'i fus edhe ne testament . Aq shum i ka dasht dhe i ka nderu prandaj edhe ne duhet te mundohemi ta ndjekim rrugen e tij.

Allahu ju rujt dhe ju ndihmoft ne jeten e perditshme.

  

 selamun alejkum  we rahmetullahi we berekatuhu

 

Advertisement
 
Komente
 
Linqe
 
Kurani Fisnik - Shkarko!

Rijjadus-Salihin - Shkarko

Falja e namazit

Dëgjo Kuran online

Kuizi Islam
 
Numri i vizitoreve 316832 visitors (1164725 hits) klikime.=>
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=